Liesbet & Nele

Collega's en boekenliefhebbers Liesbet en Nele ondervinden dagelijks op het werk (en thuis) dat er op prentenboeken geen leeftijd staat en dat ze zowel bij kinderen als volwassenen veel kunnen losmaken. 

Het lezen van en luisteren naar verhalen stimuleert niet enkel de taalontwikkeling, maar verruimt ook de blik op de wereld en het zelfbewustzijn.  Daaruit groeide het idee om de pracht van verhalen ook met anderen te delen en hier creatief mee aan de slag te gaan. 

Liesbet Jakob Vandenbussche

Liesbet studeerde voor Bachelor Onderwijs in  Nederlands en Plastische Opvoeding. Na enkele jaren lesgeven in het secundair onderwijs, stapte ze over naar Basiseducatie waar ze meer dan 10 jaar laaggeschoolde volwassenen begeleidde in het leren van Nederlands als tweede taal. Ze specialiseerde zich in leesplezier bevorderen en creatief werken met prentenboeken.  De laatste jaren deed ze ervaring op als docent Beeld en Kunsteducatie in Hogeschool Vives, aan de Academie Kortrijk en als begeleider in het Freinetonderwijs. Recent  koos ze terug voor NT2 in Ligo Gent. 

Ook volgde ze de opleidingen mode-ontwerp en Illustratie aan de Kunstacademie, alsook de opleidingen Creatieve Coaching bij Artevelde en Kinderyogadocent bij Amba-Amba. Zij geeft nu wekelijks een uurtje kleuteryoga en zette al haar eerste stapjes als Creatief Coach in workshops voor kinderen. Liesbet schrijft en tekent ook haar eigen verhalen. 

Nele De Sloover

Nele studeerde Germaanse Talen en Theaterwetenschappen en werkte enkele jaren in de kunstensector vooraleer ze in het onderwijs terecht kwam. Nu werkt ze bij Basiseducatie Gent waar ze  verschillende groepen in de gevangenis (lees- en schrijfgroepen, kunst en cultuur) begeleidde. Ook in haar lessen aan volwassenen die Nederlands willen leren, nemen boeken steevast een centrale rol in.

Nele volgde de Boekstart-vorming van Inge Umans over interactief voorlezen aan baby's en peuters en specialiseerde zich verder in het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling.

Daarnaast leidt ze ook theatervoorstellingen in, verkent graag de wereld dichtbij en veraf en houdt van kruiden, avondrood en poëzie.