Liesbet & Nele

Collega's en boekenliefhebbers Liesbet en Nele ondervinden dagelijks op het werk (en thuis) dat er op prentenboeken geen leeftijd staat en dat ze zowel bij kinderen als volwassenen veel kunnen losmaken.

Het lezen van en luisteren naar verhalen stimuleert niet enkel de taalontwikkeling, maar verruimt ook de blik op de wereld en het zelfbewustzijn. Daaruit groeide het idee om de pracht van verhalen ook met anderen te delen en hier creatief mee aan de slag te gaan.

Liesbet Jakob Vandenbussche

Liesbet studeerde voor Bachelor Onderwijs in Nederlands en Plastische Opvoeding. Na enkele jaren lesgeven in het secundair onderwijs, stapte ze over naar Basiseducatie waar ze 10 jaar lang laaggeschoolde volwassenen begeleidde in het leren van Nederlands als tweede taal. Ze specialiseerde zich in leesplezier bevorderen en creatief werken met prentenboeken. Recent ging ze een nieuwe uitdaging aan als praktijklector Beeld en Muzische Grondhouding in Hogeschool Vives, waar ze de studenten kleuter en lager onderwijs inspireert en stimuleert in hun creatieve ontwikkeling.

Ook volgde ze de opleiding mode-ontwerp aan de Kunstacademie en startte ze in 2020 met de opleidingen Creatieve Coaching, Illustratie en Kinderyogadocent. Zij geeft wekelijks een uurtje kleuteryoga en zette al haar eerste stapjes als Creatief Coach in workshops voor kinderen. Liesbet schrijft en tekent ook haar eigen verhalen.

Nele De Sloover

Nele studeerde Germaanse Talen en Theaterwetenschappen en werkte enkele jaren in de kunstensector vooraleer ze in het onderwijs terecht kwam. Nu werkt ze bij Basiseducatie Gent waar ze verschillende groepen in de gevangenis (lees- en schrijfgroepen, kunst en cultuur) begeleidde. Ook in haar lessen aan volwassenen die Nederlands willen leren, nemen boeken steevast een centrale rol in.

Nele volgde de Boekstart-vorming van Inge Umans over interactief voorlezen aan baby's en peuters en specialiseerde zich verder in het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling.

Daarnaast leidt ze ook theatervoorstellingen in, verkent graag de wereld dichtbij en veraf en houdt van kruiden, avondrood en poëzie.